BLABLABLA
Geen excuses. 
Laat een uitstrijkje nemen. "

Laat een uitstrijkje nemen
Sub hero BHK
Wij doen het. En wat doe jij ?
Het uitstrijkje
Tijdig opsporen is belangrijk
Foto 1
Foto 5
Foto 3

IK BEN OK
OMDAT IK ER
HEEL VROEG
BIJ WAS

Foto 4
Foto 2

Welkom op de site van het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.

Hier vind je alle informatie over het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker. Wat is baarmoederhalskanker? Hoe verloopt het bevolkingsonderzoek? Wanneer word je uitgenodigd? Wat moet je doen om een uitstrijkje te laten nemen? Enzovoort.

Het Vlaams Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker geeft vrouwen van 25 tot en met 64 jaar de kans om elke drie jaar een uitstrijkje te laten nemen. Het onderzoek van het uitstrijkje is meestal gratis. Je betaalt alleen de consultatie bij je huisarts of gynaecoloog. Een deel daarvan krijg je van je ziekenfonds terug. Je betaalt dus alleen het remgeld op voorwaarde dat je huisarts of gynaecoloog geconventioneerd is. Je kan hierover meer informatie inwinnen bij je ziekenfonds

Aan baarmoederhalskanker gaan enkele stadia vooraf. Het gaat om letsels die nog geen kanker zijn. De behandeling van die voorstadia voorkomt het ontstaan van kanker.
De voorstadia zijn niet dodelijk. Maar als de aandoening pas in een zeer laat stadium wordt ontdekt, is de kans op overleven kleiner dan één op vijf.

Door om de drie jaar een uitstrijkje te laten nemen, kan de aandoening al in een vroeg stadium worden opgespoord en behandeld. De behandeling is dan ook minder zwaar en je herstelt sneller.

Wanneer word je (niet) uitgenodigd?

Wil je weten of en wanneer je voor dit onderzoek wordt uitgenodigd? Selecteer dan je geboortejaar.

Drie jaar

" Drie jaar is zo voorbij "

Schrijf je in en ontvang een bericht in je mailbox als je uitstrijkje meer dan drie jaar geleden is.

JAARRAPPORT 2021

Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stelde op 23 november 2021, het jaarrapport 2021 voor. Dit in het kader van de Gezondheidsdoelstelling Bevolkingsonderzoeken naar kanker, samen met het Centrum voor Kankeropsporing en Stichting Kankerregister.

Foto 5

Ik ben ok
omdat ik er
heel vroeg
bij was

Foto 1
Foto 3
Foto 4
Foto 2

screeningsjaar 2020

" Ik wil niet deelnemen aan dit Bevolkingsonderzoek "

Klik hier indien je geen uitnodigingen meer wil ontvangen voor het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.